['

Ahad, 2 Disember 2012

3. Cara Entry MPRC

Kita beralih pula pada cara Entry. 

Ramai yang beranggapan bahawa, asalkan harga menyentuh marking, maka boleh entry. Sila fahamkan bahawa, ini bukanlah teknik support dah resistance. Sebenarnya anda perlu menunggu candle tersebut close dahulu. Jika candle tersebut melanggar, namun close didalam marking anda, baru lah anda boleh entry. 

Contoh:

Entry Sell/Buy sekiranya price langgar MPRC dan close didalam MPRC.Ubah kandang sekiranya berlaku keadaan begini. Jangan Entry. Ubah Kandang!Terdapat 2 condition didalam MPRC. Iaitu:

Condition 1: BP close di luar kandang
Ini adalah perkara yang biasa kita lihat. Jika berlakunya keadaan begini, anda perlu mengubah kandang, membuat kandang baru. Jangan entry mengikut BP. Ubahkan kandang.


Condition 2: RT close diluar kandang.
Perkara ini jarang berlaku. Mengikut penelitian saudara Razak, kebiasaannya price tersebut akan dibawa masuk semula oleh BP. Jadi, jika berlakunya condition 2, anda boleh entry. Namun perlu lah meletakkan SL.

Cara meletak SL akan diterangkan selepas post ini.

Peringatan

Jangan entry menggunakan prediction market akan naik ke High atau Low sesuatu MPRC melainkan anda Market Maker. Jgn jadi ahli nujum. Tunggu sahaja price tersebut mencari MPRC anda. Ingat lot 0.10 tu boleh buat market move ker? :)

Contoh gambar:


Seeloknya, tunggu price pergi ke MPRC. Jika turun dan sentuh dan close DIDALAM MPRC1, Buy, lah. Jika BP close diluar MPRC1, ubah lah kandang.


Jika ada soalan, tanya dibawah.

4 ulasan:

bagaimana jika BP menembus kandang MPRC1 dan MPRC4 karena kandang berhimpitan cikgu..?
apakah harus diubah pula kandang mprc4..?

sekiranya sy buat kandang baru from scratch utk semua bermula dari mprcM ke mprcD. setelah complete sy dapati pada TF H1, mprcD sy dicerobohi oleh BP. perlukah sy tukar kandang bagi mprcD tersebut? sedangkan sy rasa pemilihan kandang yg dibuat dah abis baik dah.

Apakah MPRC yang ditembus BP boleh ditukar saat itu juga atau ditunggu sampai market close akhir minggu ? Tks Cik Gu..

Sila semak jawapan kepada soalan anda di ruangan Soalan dan Jawapan

Catat Ulasan

Kalendar Ekonomi

Currency Cross Rates

SuperForex