['

Ingin Berjaya Dalam Forex?

Fahami Cara Dagangan Yang betul

Broker Pilihan Kami

Pilih broker anda dan mulakan dagangan!

Anda Sudah Bersedia?

Ambil masa untuk memahami dan mempelajari forex sebelum mulakan dagangan anda

Elakkan Ditipu

Jauhi diri anda dari skim forex yang memberi pulangan tinggi. Selidik sebelum melabur!

E-Currency Yang Terbaik

Daftar Neteller untuk memudahkan proses deposit dan pengeluaran ke akaun Forex anda!

Khamis, 24 Mei 2018

4 KALI MENANG CONTEST TRADING!!!!!!! Jangan Main-Main dengan Trader Malaysia dan Asia. KINI KAMI BONGKARKAN.


Selamat Sejahtera dan Selamat datang.

PEMENANG 4 Kali Contest Trading Dunia, bukan main-main tapi satu Reality yang sudah pun terjadi. Di realisasikan Oleh seorang Trader MALAYSIA sekaligus menaikkan Taraf dan martabat trader Asia bukan calang-calang.


Admin nak bagitahu dengan tuan/puan. Kemenangannya bukan sekali, bukan 2 kali tetap 4 kali. Disini sahaja beliau berjaya membuktikan bahawasanya Ilmu serta pengalaman adalah elemen penting dalam melakukan kerja-kerja trading/investing kita.


Kemenangan beliau bukan di Demo Trading Akauan sahaja, Bahkan di Contest Real Akaun Trading.


Tidak salah juga Admin katakan bahawa beliau berjaya membuka mata trader-trader Malaysia serta rantau sumatera untuk "JOIN" Contest seperti beliau. Dan tidak hairanlah kebelakngan ini, banyak kita dapat lihat muncul Trader-Trader dari Asia (sumatera) sudah berada dalam beberapa siri Contest/pertandingan.


TEMPAT KE3 Demo Contest Broker United Kingdom
AETOS CAPITAL MARKET

Tempat Pertama Dalam Real Money Challenge
INVEUS TRADING (spain)

TEMPAT ke 3, REAL CONTEST AKAUN. Broker dari CYPRUS
FIDELIS CPAITAL MARKET




Tempat ke 3, REAL CONTEST AKAUN. Broker dari RUSSIA
FRESH FOREX


Tersenarai sebagai Pemeang di Portal Popular DUNIA
MYFXBOOK




tetapi bukan ini untuk admin bincangkan sebenarnya.
KITA MAHU TAHU "BAGAIMANA BELIAU LAKUKAN"?


Semuanya terjawab selepas beliau selesai menyiapkan senaskah buku berjudul "WINNER TRADING STRATEGY"


menurut beliau semuanya sudah ada didalam buku tersebut. Semua orang boleh melikki buku tersebut.


OKEY, Admin nak bagitahu.

Tuan/Puan dapatkan buku tersebut, secara automatik tuan/puan berada dalam #mprc_academy.


Apa itu MPRC ACADEMY?
Mprc Academy adalah satu medium pembelajaran untuk pelajar-pelajar mprc.

hanya dengan membeli buku sahaja, anda berkelayakkan untuk ;-


  1. BERADA DALAM GROUP BIMBINGAN FACEBOOK
  2. MENDAPATKAN VIDEO TUTORIAL SETIAP SILIBUS
  3. PERCUMA HADIR SEMINAR/WORKSYOP

haaaaaaa Nampak tak sampai macam tu sekali Team kami berikan kepada anda semata-mata ingin memberikan pencerahan serta ilmu kepada Trader-Trader semua. Supaya anda semua lebih mahir dan bijaksana dalam menghadapai pasaran.



BUKAN senang nak belajar dari Proven CIkgu secara Jelas begini.

CEPAT...CEPAT....dapatkan buku MPRC "Winnier Trading Strategy" sekarang sementara PROMOSI RAMADHAN ni.

untuk INFO lanjut, sila ke wensite rasmi kami di : 










Rabu, 23 Mei 2018

"5 TAHUN TRADE YANG MEMBUANG MASA". Nasib Baik Tak Jadi Full Time Trader Kalau Tidak Wife Sampai Sekaranglah Masih Bekerja Tanggung Suami.



MASA adalah peranan penting dalam kehidupan seharian kita. so, hari ini saya ingin menjelaskan kepada anda semua bagaimana menguruskan masa trading atau investing yang berkesan dan berkualiti, agar kita tidak lagi terhimpit dengan "masa" ketika melakukan aktiviti didalam pasaran.


Didalam pasaran ada beberapa waktu/Masa yang aktif dimana kita dapat melihat pergerakkan pasaran yang rancak. Namun begitu, berapa acap kali kita dapat menggunakan peluang ketika pada pasaran sedang rancak itu?


Mengapa pula setiap pagi di masa (asia session) anda masih tercari cari peluang untuk membuka posisi didalam pasaran?


Lebih dari itu, anda bangun seawal jam 5 pagi semata-mata untuk mencari peluang membuka posisi.


jika ianya benar benar berkesan dan memberikan kita satu keputusan trading/investing mengapa kita masih lagi tercari-cari bahan untuk memantapkan lagi aktiviti trading/investing seharian kita?


Jika kita sudah duduk berahun lamanya bersama pasaran, pelbagai bentuk pasaran atau masa (timing) yang dapat kita lihat. 


Sejujurnya, adakalanya pada masa-masa yang kita anggap akan muncul kerancakkan pada pasaran, tetapi ianya hambar. Begitu juga sebaliknya, disaat kita rasakan masa-masa yang hambar itulah pasaran tiba-tiba menjadi rancak.


Anda dan saya juga mengalami keadaan dan situsai yang sama. tidak dapat untuk saya nafikan.


Itu adalah pengalaman yang berharga dan ilmu secara tidak langsung kita dapat secara percuma.


Selepas beberapa tahun kita berada dalam situasi ini, kita faham bahawa pasaran bukanlah sesuatu yang FIX (tetap). ianya bagaikan seperti keadaan cuaca yang mana adakalanya dapat di Ramal dan adakalanya sukar diramal.




KONKLUSI


Oleh itu, dengan pengalaman serta ilmu yang kita dapat sebelum sebelum ini seharusnya kita sudah tidak terikat dengan MASA. 


Sebaiknya adalah trading/investing ini sesuatu yang santai.ianya adalah satu alat untuk kita jadikan PASSIVE INCOME atau membesarkan EQUITY kita.


Dengan berpegangkan kepada prinsip ini, saya yakin kita akan lebih tenang.


BAHkan, masa kita lebih banyak untuk diberikan kepada Keluarga serta perkara-perkara yang lebih memberikan manfaat kepada kita dan orang lain.


Sebenarnya, dalam bidang Trading/ Investing ini kita tidak perlu terlalu mengejar cita-cita untuk menjadi Full Time Trader (FTT). cukup dengan Part Time Trader (PTT). ianya sudah cukup untuk kita menambahkan pendapatan ataupun mengembangkan equity pelaburan kita.


SOALAN : BOLEH ke jika hanya dengan Part Time Trader kita boleh berjaya?

JAWAPAN : BENAR. memang boleh. Bahkan ianya boleh memberikan pulangan Return Of Invesment (ROI) yang lebh tinggi berbanding Pelaburan yang berada diluar sana.


Namun ianya memerlukan ILMU dan PENGALAMAN. kerana dengan Ilmu dan Pengalaman itu akan anda gunakan kepada trading/investing anda.


SOALAN : BAGAIMANA caranya?

JAWAPAN : Belajar dengan cara yang betul serta bersistematik dalam mentadbir urus akaun trading/investing anda.


SOALAN : Tapi kalau market bergerak 24/5, bukankah kita perlu mencari peluang sepanjang waktu itu?

JAWAPAN : tidak semetisnya. kerana didalam MPRC ACADEMY mereka diajar untuk membuka Posisi dan menutupnya pada satu satu masa. tidak perlu menghadap market 24/5. kerana ianya lebih fleksibel dan efisyen.



Kepada sesiapa yang ingin menyertai dalam mprc academy, sila dapatkan BUKU terbitan kami ini disini.


BUKU yang mengupas rahsia kejayaan Founder Mprc ini memenangi Pertandingan Trading peringkat Dunia sebanyak 4 kali.


Dan salah seorang Trader Malaysia namanya tercatit dalam portal dunia iaitu MYFXBOOK. 


NAK TAHU bagaimana beliau berjaya. sila dapatkan segera buku dengan harga PROMOSI sekarang.


opssssss nanti dulu.......... 


BUKAN buku sahaja diberikan

  • Anda juga secara automatik layak untuk hadir dimana-mana Seminar/Worksyop yang kami adakan.
  • Tidak cukup dengan itu, anda akan diberkan VIDEO TUTORIAL didalam Group Khas Facebook nanti. 




DAPATKAN SEGERA disini : BUY NOW

UNTUK MAKLUMAT LANJUT boleh ke WEBSITE KAMI









Ahad, 20 Mei 2018

WAJIB BACA!!!!!!!!!!! Sejarah MATAWANG





Jika dilihat semasa zaman dahulu kala. Ada yang menggunakan batu tertentu, kulit kerang, garam sebagai duit. Kerajaan Roman memulakan penggunaan siling emas (denarius) and Parsi menggunakan koin perak (drachma) sebagai matawang mereka. Menurut sejarah, semasa kebangkitan Nabi Muhammad s.a.w , baginda berterusan menggunakan dua jenis matawang Roman dan Parsi ini dan dikenali sebagai Dinar (emas) dan Dirham ( perak). Secara mudahnya, semua item yang diterima umum sebagai perantara (medium of exchange) untuk pertukaran sesuatu barang dan khidmat, ia boleh dianggap sebagai duit. Selain itu wujud juga matawang jenis lain yang dihasilkan dari tembaga, dan lain-lain barangan bernilai seperti permata dan ain-lain. Sejarah membuktikan, penggunaan emas dan perak sebagai matawang telah diiktiraf oleh Nabi s.a.w dan para sahabat baginda dan telah memainkan peranan yang amat penting sebagai matawang. Sehingga hukum berkaitannya disebut khusus oleh Nabi s.a.w. Dalam perkembangan sistem ekonomi pelbagai kerajaan di dunia, mereka berterusan menggunakan matawang dari emas dan perak ini sehinggalah ia sedikit diubah bagi menambah kemudahan penggunaannya. Perubahan paling ketara bermula pada tahun 1970.

FUNGSI DUIT
Apabila berbicara mengenai fungsi duit, kebanyakan pakar-pakar ekonomi dan kewangan akan menggariskan perkara berikut seperti:-

1) Medium of exchange
Perantara kepada urusan jual beli barang dan khidmat. Inilah fungsi duit yang pertama. Dahulunya, orang menggunakan sistem barter (atau muqayadhah iaitu tukar barang dengan barang), Oleh sebab itu, setiap pembeli dan penjual mesti mencari orang yang boleh bertukar dengannya. Ini amat sukar. Sebagai contoh Megat mempunyai sebuah kereta tetapi berkehendakkan kepada sebuah van. Ali memiliki van dan berkehendakkan kepada sebuah kereta. Bagaimana keduanya boleh bertemu jika kedua-duanya saling tidak mengenali dan berada di kawasan berbeza? Sememangnya amat rumit, hasil dari itu wujudlah matawang atau duit. Ia akan berfungsi sebagai perantara kepada hasrat Megat dan kehendak Ali. Kedua-dua mereka boleh menjual kereta dan van masing-masing dan menerima sejumlah wang dari pembeli masing-masing di kawasan masing-masing. Seterusnya wang yang diperolehi boleh digunakan untuk membeli kereta dan van yang masing-masing inginkan tanpa perlu bertemu.

2) Store of value
Duit juga berfungsi sebagai pemegang nilai untuk masa akan datang. Untuk itu ia sepatutnya mempunyai nilai tersendiri serta boleh dirujuk dan tidak kerap berubah. Hanya dengan itu, ia memegang nilai untuk beberapa tempoh masa dan boleh pula dirujuk. Sebagai contoh, emas, kambing dan lain-lain lagi. Namun hari ini, wang kertas telah dibebankan dengan fungsi ini walalupun sebenarnya ia tidak layak. Saya akan cuba nukilkan dlm nota yang lain selepas ini. Sebagai contoh, katalah emas satu gram boleh ditukar dengan 20 kg beras. Dalam tempoh dua tahun, boleh dirujuk kepada nilai emas satu gram tadi, sama ada ia masih boleh membeli 20 kg beras atau mungkin lebih lagi. Justeru, harga barangan lain boleh dinilai dan disandar kepada nilai emas iaitu duit. Dalam konteks duit kertas moden hari ini pula, wang berjumlah RM 5 pada 1 Julai 2008 boleh membeli sekilo ayam, dan dalam tempoh beberapa tahun akan datang jumlah yang sama sepatutnya masih boleh membeli kuasa beli yang sama iaitu sekilo ayam. Namun wang kertas tidak dapat memberikan fungsi itu, betul tak? Itulah fungsi duit, iaitu mampu mengekalkan nilainya bagi memberikan kuasa beli pada masa akan datang. Justeru duit yang sebenar adalah EMAS dan PERAK!!!

3) Unit of account
Ia diperlukan untuk menentukan dan mengetahui nilai sesuatu barang, agar proses pertukaran hak milik (jual beli) dapat dijalankan dengan berkesan. Sebagai contoh, sebuah laptop, bagaimana kita ingin menyebut berkenaan nilai dan harganya jikalau terdapat pembeli?. Adakah dengan saiznya?, beratnya atau apa?. Sudah tentu kita memerlukan satu nilai kira-kira khusus yang boleh difahami oleh pembeli dan juga penjual, maka itulah fungsi duit. Bertindak sebagai unit kira-kira (unit of account), iaitu kita tahu nilai dan harga laptop tadi nya adalah RM 3500. Itulah unit of account. Untuk memenuhi tiga tujuan dan fungsi duit di atas, ia memerlukan syarat berikut bagi menjadi duit yang berkesan :-
  1. Standardizable – nilainya boleh ditentukan dengan mudah.
  2. Diterima meluas – punyai nilai tersendiri atau hasil penetapan oleh undang-undang.
  3. Divisible – Punyai nilai yang boleh dibahagi-bahagikan untuk proses tukaran.
  4. Mobile – Mudah dibawa ke sana ke mari.
  5. Stable and durable – Stabil dan tidak mudah hancur, musnah dan hilang yang diakibatkan oleh struktur bentuk sendiri, sebagai contoh tidak seperti aiskrim yang boleh cair.
BERKENAAN PENCIPTAAN WANG

Assalamualaikum, disini ingin saya terangkan mengenai secara sedikit sejarah penciptaan wang sebelum saudara faham lebih mendalam berkenaan sistem ini. Dan saya harap selepas ini ia akan membuka fikiran anda mengenai hakikat sebenar duit atau wang kertas yang berada dalam poket kita pada hari ini. Untuk memahami berkenaan duit kertas hari ini, beberapa perkara berikut mestilah difahami:-

SISTEM BRETTONS WOODS


Bretton woods adalah nama sebuah bandar di Amerika Syarikat. Perbincangan berkenaan matawang kertas sukar dipisahkan dari info berkenaan sistem Bretton Woods, ia adalah satu persidangan antarabangsa selepas Peperangan Dunia Kedua, membincangkan kaedah terbaik untuk membangunkan semula ekonomi dunia yang meleset teruk akibat perang. Hasil dari persidangan ini, lahirlah Bank Dunia (world bank) dan juga International Monetary Fund (IMF). Dalam perkara matawang, keputusan mereka memperkenalkan matawang kertas yang mempunyai nilai tukaran yang tetap (fixed exchange rate). Nilai United States Dollar telah diikat dengan 1/35 dari troy ounce (888.671 milligram emas), kemudian matawang dari negara-negara lain pula diikat dengan nilai US Dollar. Pihak kerajaan AS ketika itu pula berjanji akan membolehkan tebus tuntut (redeemable) setiap USD yang ada di tangan mana-mana pihak kepada emas sebenar. Persidangan Bretton Woods pad atahun 1944 ini membawa kepada kewujudan wang yang disandar dan diikat kepada emas. Ia dinamakan "gold backed paper money", iaitu duit dalam bentuk kertas sebagai ganti kepada matawang emas, ia dijangka lebih baik kerana lebih ringan, mudah untuk dibawa serta dipinda dan disimpan. Ia juga dikenali sebagai representative money, kerana ia mewakili sejumlah emas atau perak yang berada di dalam simpanan bank.

(Pada tahun 1971, perjanjian tadi telah dibatalkan, antara puncanya adalah disebabkan oleh jumlah emas fizikal yang tidak mencukupi untuk menampung lambakan wang kertas di dalam pasaran. Memang sepatutnya setiap matawang yang dicetak mestilah terdapat emas di belakangnya)

Namun, masalah bermula apabila pihak kerajaan USA mencetak matawang kertas yang lebih banyak dari jumlah emas fizikal yang berada di dalam simpanannya. Tindakannya itu dinamakan FRACTIONAL RESERVE SYSTEM. Sistem dan istilah iniMESTI difahami bagi melengkapkan kefahaman anda berkenaan penciptaan duit. Perlu diketahui juga, bahawa wang kertas USD cetakan US ini boleh ditebus dengan emas fizikal bagi mana-mana pihak antarabangsa tetapi tidak bagi rakyat mereka. Hasilnya, kerajaan Perancis menuntut emas fizikal apabila membawa sejumlah besar wang kertas US Dollar. Keadaan ini membimbangkan US kerana jumlah emasnya yang terhad serta juga bimbang tindakan Perancis akan ditiru oleh kerajaan negara lain. Jika ini berlaku, kerajaan US akan dipenuhi dengan duit kertas tanpa nilai emas lagi.

FRACTIONAL RESERVE BANKING AND REQUIREMENT

Kerajaan US memberikan gambaran berikut untuk menerangkan istilah ini dan mengapa ia diperlukan:

   The fact that banks are required to keep on hand only a fraction of the funds deposited with them is a function of the banking business. Banks borrow funds from their depositors (those with savings) and in turn lend those funds to the banks’ borrowers (those in need of funds). Banks make money by charging borrowers more for a loan (a higher percentage interest rate) than is paid to depositors for use of their money.
   If banks did not lend out their available funds after meeting their reserve requirements, depositors might have to pay banks to provide safekeeping services for their money. For the economy and the banking system as a whole, the practice of keeping only a fraction of deposits on hand has an important cumulative effect. Referred to as the fractional reserve system, it permits the banking system to “create” money.

Justeru.. Fractional reserves banking adalah satu sistem ini menetapkan pihak bank untuk MENGEKALKAN sebahagian dari jumlah wang yang disimpan oleh pendeposit dan menggunakan bakinya untuk memberi pinjaman kepada pelanggan lain. Investopedia mentakrifkannya sebagai A banking system in which only a fraction of bank deposits are backed by actual cash-on-hand and are available for withdrawal. This is done to expand the economy by freeing up capital that can be loaned out to other parties. Most countries operate under this type of system.Maka kesimpulannya, sistem fractional reserves banking adalah sistem yang membenarkan pihak bank menyimpan sebahagian dan meminjamkan bakinya atas alasan menggalakkan perkembangan ekonomi, manakala Fractional Reserves Requirement adalah jumlah minima despoit (wang simpanan) yang WAJIB DISIMPAN. Di Malaysia, syarat yang ditetapkan hanyalah 4% dari jumlah simpanan seorang pendeposit, terdapat pula negara yang meletakkan 10% atau 20% atau 50% wajib disimpan, bakinya boleh dipinjamkan. Sebagai contoh mudah untuk menambah kefahaman ianya begini; katalah kita di sebuah negara yang meletakkan 20% sebagai fractional reserves requirement, lalu halnya seperti di bawah:

Ali menyimpan wang tunainya sebanyak seribu ringgit (USD1000) kepada Bank A. Bank A menerimanya dan WAJIB tidak menggunakan 20% dari jumlah itu iaitu USD200. Manakala bakinya sebanyak USD 800 boleh dipinjamkan.

Katalah Encik Karim telah membeli perabot secara hutang dari Encik Husin dan ingin meminjam wang dari bank bagi menyelesaikan hutangnya. Bank memberikan pinjaman USD 800 dengan kadar interest sebanyak X dalam tempoh 10 tahun. Dengan cara ini, bank berhasrat menambah asetnya. Apabila Encik Karim menerima wang itu, ia terus menggunakannya bagi membayar perabot yang dibelinya dari Encik Husin.

Encik Husin selepas itu menyimpan hasil jualan perabot tadi di dalam akaunnya di Bank B. Jumlah USD 800 dimasukkan ke bank komersial B. Tatkala itu bank B mestilah menyimpan 20% darinya iaitu USD 160. Bakinya sebanyak USD 640 akan dipinjamkannya kepada pelanggan lain dengan interest juga. Begitulah pusingan wang di semua bank-bank dan peminjam. Katalah ia berterusan sehingga Bank K. Kesimpulannya, setiap kali terdapat orang yang menyimpan duit di bank, setiap kali itulah ia mempunyai kuasa untuk mencipta wang melalui pinjaman dengan interest. Setiap kali wang dicpta melalui interest, jumlah wang di dalam pasaran bertambah dan ia akan membawa kesan inflasi. Proses pertambahan dan pergandaan wang asal yang disimpan ini boleh berganda mengikut teorinya sebanyak 500%. Ia dinamakan proses money multiplier. Ia menjelaskan bagaimana fractional reserve requirement yang ditentukan oleh kerajaan atau bank negara memberikan kesan kepada maksimum pergandaan wang dalam pasaran. Inilah juga yang sedang berlaku di bank-bank komersial di seluruh dunia termasuk Malaysia. Apa yang anda faham?Cuma di Malaysia, pergandaannya tentulah lebih dahsyat kerana peratusan fractional reserve di Malaysia adalah 4 % sahaja. Bayangkan simpanan anda di Bank hanya akan disimpan 4% untuk keperluan anda semasa withdrawal... Baki 96% diberi pinjam kepada orang lain... Bank dapat untung dari interest.. Itu lah secara mudah bagaimana untung bank dijana.... "Dengan menggunakan wang orang lain"..



DAPATKAN ILMU TRADING & INVESTING

DISINI
www.mprcacademy.com 


Dengan Ilmu Serta Pengalaman, Trading dan Investing jadi MUDAH.


Selamat Sejahtera.

Hari ini Admin, nak kongsikan sedikit sebanyak Info kepada trader dan juga investor diluar sana yang masih lagi belum dapat benar benar menjana pendapatan atau "return" yang konsisten dalam trading dan juga investing.


Jangan khuatir sebenarnya segalanya adalah Mudah. namun begitu ianya memerlukan pengalaman serta Ilmu yang berkesan.


TAHUKAH anda bahawa, Ilmu Mprc4x adalah perkara Basic dalam Trading ataupun Investing?
tidak hairanlah dikebelakangan ini, ramai yang sudah dapat mencipta Teknik atauun Methode trading mereka sendiri yang berasaskan daripada Mprc4x.


Kerana mprc4x telah berjaya membuktikan kaedah atau teknik trading/investing ini diperingkat atarabangsa. memengangi Pertandingan berturut-turut seantero dunia.


bukan sekali, bukan 2 kalu bahkan sudah berkali-kali. bukan sahaja Foundernya sahaja yang memenangi pertandingan bahkan anak murid didikkannya juga turut berada diatas "podium" kemenangan.


ini sekaligus, membuktikan bahawa Mprc4x adalah satu satunya teknik yang berkesan dan konsisten.


TAHUKAH kamu Foundernya sahaja sudah memenangi 4 kali Pertandingan Dunia. (boleh refer pada page mprc4x)


dan kini diikuti dengan anak didiknya samada secara terang-terangan mahupun secara "silent"


MACAM mana nak belajar mprc4x ni?


Tahukah kamu bahawa kini Mprc4x sudah memberikan seminar/worksyop secara PERCUMA?
ianya adalah PERCUMA, namun anda perlu memunyai buku yang diTulis sendiri oleh Founder Mprc4x iaitu saudara Arejugfx aka Razak Mohd Nor.


BAGAIMANA nak dapatkan buku?
MUDAH sahaja, anda boleh membuat pembelian secara online disini : www.mprcacademy.com


TUNGGU........ bukan itu sahaja....

  • anda akan dierikan sebuah BUKU, bukan E-book
  • kemudian anda boleh menyertai mana-mana Seminar/Worksyop
  • anda juga akan diberikan Group Support disertakan dengan Video Tutorial setiap SIlibus.

Kami yakin anda pasti berpuas hati. seperti rakan-rakan yang lain. 




TEMPAH BUKU anda SEKARANG SEMENTARA PROMOSI masih ada....


TEMPAH DISINI

                                                                              ↓







Khamis, 22 Mac 2018

BUKU MPRC... AKHIRNYA!



Salam,

Worksyop percuma ini boleh ditebus pada 4 May 2018 dengan setiap pembelian buku (fizikal) dengan Kami.

Buku bertajuk TEKNIK DAGANGAN YANG TERBUKTI: MPRC telah pun mula dijual secara Pre-Order dan boleh diambil sebelum Seminar berlangsung.

Buku tersebut mengandungi bab-bab yang mana akan diajar pada seminar tersebut. Antaranya adalah konsep Learn, Patient, Earn. Cara MM mudah, Cara mudah Trade Guna HP!

Sekiranya Tuan/Puan berminat membeli buku dan seterusnya menebus Worksyop dan Live Trade pembayaran boleh dibuat ke akaun-akaun dibawah.

Tempat adalah terhad pada 50 orang yang pertama sahaja. 

Maklumat Buku dan Pembayaran

Harga Buku Seluruh Malaysia: RM380 termasuk penghantaran
Harga Buku Indonesia, Brunei, Singapore: RM480 termasuk penghantaran

Harga Termasuk Senaskah buku TEKNIK DAGANGAN YANG TERBUKTI: MPRC
 (Dwi Bahasa: Melayu & Inggeris) & Worksyop dan Live Trade
Tarikh Seminar: 04/05/2018
Masa: 10AM - 5PM
Sekiranya anda tidak dapat hadir ke Seminar buku akan dipos kerumah anda bermula dari 7 May 2018

Sila whatsapp ke: http://bukumprc.wasap.my untuk dapatkan info pembayaran.

Terima Kasih


.

Kalendar Ekonomi

Currency Cross Rates

SuperForex